fredag 22. august 2014

Facebook som skriveverktøy

Pål Norheim sier han led av skrivesperre forrige tiår, en sperre som dog begynte å løsne rett før han registrerte seg på Facebook. Han har opplevd Facebook som «frigjørende».

– Det er noe nesten mirakuløst ved å arbeide med en liten tekst, og når man legger den ut, så svarer lesere fra hele landet etter bare noen minutter. Det er klart at en såkalt smal forfatter som meg oppmuntres av responsen, skriveryrket er ensomt. Skriver man for tidsskrift eller avis, kan man føle at man bør ta på seg slips før man setter seg ved tastaturet.

– Det er fascinerende å prøve å skrive noe interessant i et søppelmedium, og jeg hadde frydet meg hvis jeg fikk slippe til med aforismer i Se og Hør. Facebook har mange betenkelige sider. Den besynderlige amerikanske prippenheten regulerer ytringsfriheten, ofte absurd og vilkårlig.

Norheim viser til en Facebook-venn som nylig fikk karantene for å ha linket til klassiske malerier med nakne figurer.

– Den kommersielle og politiske overvåkningen, samt rettighetsspørsmål og en rekke andre ting gjør Facebook til et problematisk medium. Ideelt sett burde et sosialt medium som har så stor betydning i det offentlige ordskiftet, vært driftet av en uavhengig stiftelse som Fritt Ord.

Kilde: Morgenbladet

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar